top of page

FnX

Het begon allemaal met een weddenschap op de Wijgmaalse Feesten in 2003: "Wedden dat ik hier ook op het podium kan staan?"

Twee jaar later was het zo ver. Met enkele bijeengescharrelde muzikanten en een gelegenheidszanger speelden ze er wat covers onder de naam Hoovercomic (omdat ze het een beetje als een grap beschouwden, maar ook wel eens wilden weten hoe ver ze zouden komen).


Van 2008 tot 2013 organiseerden ze ‘Wijgmaal Zingt’. Als Noenkels begeleidden ze tal van would-be zangers en zangeressen die wat graag ook eens het podium zouden beklimmen.


Aan die periode hielden ze enkele stevige aanwinsten over, waardoor ze verder evolueerden tot een muzikaal collectief dat alle richtingen van de muziek verkende en zo een heel gevarieerde playlist bij elkaar speelde.


In 2016 was het even zoeken, maar omdat het veel te leuk was ‘effe niks’ te moeten bij het samen muziceren, herrezen ze al snel ‘als een feniks uit hun as’ onder de toepasselijke naam FnX.


En vandaag, twintig jaar later, staan ze er nog steeds en hoe!

Nu eens spelen ze de pannen van het dak met stevige covers van soms vergeten pareltjes uit de rijke popgeschiedenis, dan weer beroeren ze hun publiek met iconische luisternummers in een gezellige clubsfeer.


FnX, dat zijn: Filip Winderickx (Keyboards / zang), Jan Dirickx (Bass), Sven Maebe (Drums), Herman Winderickx (Lead guitar), Marco Koninckx (Rhytm guitar), Kurt Maebe (Saxophone), Dirk Blancke (Zang), Det Valckenaers (Zang)

electric_cider.jpg

21u15

bottom of page