top of page
gradient_white.png

A3AAN

Wie een beetje thuis is in de Leuvense hiphopwereld kent A3aan, echte naam Adriaan Dirickx, van zijn werk bij de Soundrascalz. Sinds 2013 brachten ze twee albums uit: 'Cadavre Exquis' en 'Rabarber'. De rapgroep uit Leuven stond de afgelopen drie jaar op grote en kleine podia, maar stilaan rijpte het idee om eens iets nieuws te proberen. Het eerste soloproject van A3aan 'Rechtdoor was geboren.


Wat een EP moest worden, werd uiteindelijk een volwaardig album met negen tracks. Teksten vlogen uit zijn pen en samen met producer Bram vertaalde A3aan die in zijn eigen stijl op muziek. Geregeld was er ook bezoek in de studio en zo kwamen er ook verschillende andere stemmen op “Rechtdoor” terecht. De hoes leest dan ook een beetje als een staalkaart van de Leuvense rap. Producer Poldoore en rappers Petit Jean en WIM (PhilliBustas) staan op de plaat. En er is ook een bijzondere samenwerking met jonge leeuw Jokke, een leerling van A3aan. En dat mag je letterlijk nemen want als hij niet op een podium staat, staat A3aan voor de klas.

Het eindresultaat is een trip down de persoonlijke memory lane van de rapper. Lyrics over het omgaan met verlies klinken in deze onzekere tijden plots actueler dan ooit. Maar de centrale boodschap op “Rechtdoor” is positief. A3aan wil mensen ondanks alles door een roze bril naar de toekomst laten kijken. Volg dat buikgevoel en geniet van de reis in deze wondere wereld.


Na 'Rechtdoor' heeft A3aan niet stilgezeten en werden liveoptredens afgewisseld met studiosessies en zo ontstond het tweede album 'Spreek'. Het nieuwe album is het resultaat van heel wat studiosessies samen met producers Jesse Blancke en Daan Soetaert. De basis was vaak een sample, maar gaandeweg werd het geluid aangevuld door muzikanten. Zo werd er samengewerkt met gitaristen Jonas Bormans en Niel Soetaert. De toon was gezet en ook trompettisten WIM en Levi Wynanst kwamen voor extra blaaskracht zorgen. Het eindproduct werd uiteindelijk gemixt en gemasterd in de studio van Poldoore. Het resultaat: de nummers klinken alsof er een hele band de hersenspinsels van A3aan begeleidt.


De boodschap van het album is duidelijk: “Spreek en laat u horen”. A3aan gelooft dat de kracht van een artiest schuilt in de juiste samenwerkingen en dus hoor je op deze plaat ook teksten en stemmen van WIM, Roncha Fred Gata, Petit Jean, Witty Quill en Bram. “Een hele eer”, zegt hij zelf. “Velen onder hen reken ik tot mijn vrienden”.


Naast zijn vrienden zet hij ook zijn familie op de eerste plek. En dat mag je letterlijk nemen want het artwork van het album werd geschilderd door Emma Dirickx, de zus van A3aan.

Het album staat als een huis, want zoals A3aan het zelf zegt op de plaat: "Alles ligt op tafel ik ga all-in!".

electric_cider.jpg

20u45

bottom of page